Articole de psihologie si dezvoltare personala

Ce este stresul?

Ce este stresul?

Pentru a găsi noi modalitati de a face față stresului, este util să înțelegem ce este de fapt acesta și cum ne afectează acesta organismul.

[…]

Cand parintii devin ... parinti

Cand parintii devin … parinti

Primirea veștii despre apariția unui copil este, pe cât de îmbucurătoare, pe atât de intensă emoțional.

[…]

Grup de dezvoltare personala 7-10 ani

Dragostea – model parental

Primul mod prin care un om ia contact cu dragostea, este modelul parental. Copiii învaţă cum este iubirea de la manifestările existente între părinţii săi.

[…]

Meditatie, mit si realitate

Meditatie, mit si realitate

Entuziasmul de a te inscrie intr-un club de lectura, de a incepe sa practici un sport, de a incepe sa frecventezi cursuri de yoga, meditatie, dans, pictura, gasite pe internet si care au texte de marketing bine gandite, au un efect pe termen scurt.

[…]

Grup de dezvoltare personala 7-10 ani

Portretul omului gelos

Ce este gelozia?

Ce trecem peste acest sentiment care ne afecteaza viata?

[…]

Grup de dezvoltare personala 7-10 ani

Destramara unei relatii

Cand incepe declinul unei relatii?

[…]

Grup de dezvoltare personala 7-10 ani

Cu relatia de cuplu la psiholog

Atunci când starea de îndrăgostire dispare,

începe cu adevărat munca pentru constructia solida a unei relații de cuplu..

[…]

Grup de dezvoltare personala 7-10 ani

Punct de cotitură – pozitivitate și echilibru

Pentru o viață sănătoasă din punct de vedere emoțional,

este recomandat ca, uneori, să scăpăm puțin echilibrul din mână.

Avem astfel ocazia să învățăm să ne fie mai bine,

să experimentăm mai mult, să ne găsim mai puternici și

încrezători în fața furtunilor ce vor urma și a tot ceea ce ne așteaptă în viață.

[…]

schimbarilor in viata ta

Cand stii ca se apropie o perioada a schimbarilor in viata ta

Viata noastra este impartita in perioade ce ne ajuta sa trecem prin diferite experiente, astfel incat sa ne dezvoltam pe toate planurile, sa ne cunoastem mai bine, sa ne intelegem mai bine pe noi insine, sa invatam sa analizam obiectiv, sa luam decizii constient.

[…]

Psihoterapia

Alege acum sa fii bine cu tine. Este doar o decizie.

Suntem invadati de masaje pozitive, menite sa ne aduca mai aproape de reusite si impliniri la care nici nu indrazneam sa visam.

Cei mai multi dintre oamenii care sustin ca detin secretele succesului, ne asigura ca in numai cateva sedinte vom ajunge aproape Zei si nimic nu ne va sta in drum.

[…]

Psihoterapia

Psihoterapia

Psihoterapia nu este despre a fi altcineva atunci cand se termina procesul.

Psihoterapia nu este despre cel care crezi tu ca esti dar simti ca ceva te blocheaza sa fii.

Psihoterapia nu vine sa iti hraneasca mintea incarcata de toxicitate, captiva intr-un trecut retrait la nesfarsit ca pe o bucla pe care nici nu o vezi.

[…]

Terapia online – avantaje si dezavantaje

Terapia online – avantaje si dezavantaje

Avantaje

Sedintele online se pot desfasura direct din confortul casei sau din oricare alt loc linistit, in care poti vorbi liber.

Conform cercetarilor recente, terapia online prezinta aceleasi beneficii pe care le are si o sedinta clasica, in cabinet. Nu s-au remarcat diferente semnificative in acest sens.

[…]

copiii comportamente

De ce au copiii comportamente considerate neadecvate?

De ce apar aceste comportamente?

De cele mai multe ori, un copil dezvoltă comportamente considerate neadecvate în urma unor întăriri ale acestora, ei ajungând să aibă anumite privilegii atunci când se comportartă într-un fel sau altul(ex: după un moment de criză, copilul a primit ceea ce și-a dorit inițial, părintele cedând pentru a pune capăt momentului respectiv, mai ales dacă întreaga scenă se desfăsoară într-un spațiu public).

[…]

Recomandări pentru părinții adolescenților

Recomandări pentru părinții adolescenților

1. Poate cea mai importantă recomandare ar fi să conștientizați faptul că a crescut.

2. Dați-i voie să fie iubit(ă) și în afara familiei.

3. Pentru a-l(o) ajuta să crească, este benefic să vă detașați.

4. Oferiți-i intimitate și încredere.

5. Invitați-l(o) să vorbească, însă nu încercați să îl interogați.

[…]

PĂRINTELE PERFECT!

Mă pregătesc să devin…. PĂRINTELE PERFECT!

Nu mai este o noutate faptul că părintele modern își dorește de fapt să fiu un părinte perfect. Încă din perioada sarcinii, părinții, în special viitoarele mame, se documentează, își iau notițe de la cursurile la care merg, își pun semne în cărțile pe care le citesc, își culeg informații din toate sursele pe care le găsesc la îndemână.Toate aceste lucruri sunt de admirat și sunt recomandate.

[…]

Când…ne îndrăgostim?

Când…ne îndrăgostim?

S-a demonstrat că, atunci când dorinţa de a fi îndrăgostit este din ce în ce mai mare, aceasta începe să domine inconştientul. J.Simpson şi colaboratorii (1986) au reluat în 1984 o întrebare pusă în 1967 unui lot reprezentativ de subiecţi: „Dacă o (un) femeie (bărbat) are toate calităţile pe care le doriţi, v-aţi căsători cu acea persoană, chiar dacă nu aţi fi îndrăgostit de aceasta?”.

[…]

Povesti-care-Regleaza-Comportamentul-Ajuta-Copilul-Scapa-de-Timiditate-Violenta-Anxietate

5 Sfaturi pentru a Crea Povești care Reglează Comportamentul și Ajută Copilul să Scape…

Copilul tau se confruntă cu anxietatea, este agresiv sau prea timid? Îl poti ajuta chiar tu cu ajutorul poveștilor! Nu știi ce povești sa

[…]

De cine… ne îndrăgostim?

De cine… ne îndrăgostim?

Alegerea unui partener reprezintă un proces complex, bazat pe conştientizarea propriilor sentimente, dar influenţat de părinţi, prieteni, societate. Nu puţini au fost cei care au încercat să găsească un model general de alegere a partenerului, prin diverse studii. Amintim aici de B. Murstein, care reliefează trei stadii succesive în alegerea partenerului: stadiul stimulilor, stadiul valorilor și stadiul rolurilor.

[…]

Dragostea în cuplu

Dragostea în cuplu

Dacă în cuplul tradiţional de dinainte de modernism partenerii îşi doreau dragostea, o cautau, chiar dacă fiecare în altă parte, în zilele noastre, chiar dacă oamenii au parte de această iubire, ei tot sunt în continuă căutare. Dacă înainte existau cupluri (căsătorii) aranjate şi era aproape imposibilă o iubire, astăzi cele mai multe cupluri se formează pe baza ei.

[…]

Gelozia în cuplu (I)

Gelozia în cuplu (I)

Gelozia este un sentiment normal, indiferent de tipul cuplului în care partenerii se află. Ceea ce este important în cazul geloziei este modul în care aceasta este controlată. Dacă nivelul atins este extrem, relația nu va mai putea funcționa normal.

[…]

Mami, lasă-mă să fiu EU…

Mami, lasă-mă să fiu EU…

Iubește-l pentru el, nu pentru tine“, spunea Jacques Salome, în cartea sa ” Mami, tati, mă auziți?”.

Dar oare câți părinți reușesc să facă asta?

Câți părinți renunță la ceea ce și-au imaginat că va deveni copilul lor, lasând acestuia libertatea de a alege ce își dorește să facă, cine vrea să devină?

[…]

Abuzul familiei asupra adolescentilor

Abuzul familiei asupra adolescentilor

Una dintre cele mai grele perioade din viata omului este adolescenta. Trecerea de la copilarie la viata de adult presupune schimbari, restructurari, tulburari, atat pentru adolescent cat si pentru familia in care acesta traieste. Printre multe alte caracteristici ale acestei perioade, se numara si gradul crescut de agresivitate sociala care perturba intrega lume a adolescentului. Relatiile din interiorul familiei au cel mai mult de suferit din aceasta cauza.

[…]

Beneficiile umorului la copii

Beneficiile umorului la copii

Simtul umorului se formeaza in primele luni de viata. In jurul varstei de 6 saptamani, bebelusii sunt fascinati de jocul “cucu-bau”, reusind sa zambeasca de fiecare data cand cineva initiaza acest joc.Instinctiv, incurajam rasul copiilor oferindu-le jocuri de anticipare (cum este “cucu-bau”), jocuri de cauza-efect (atunci cand bebelusul atinge o parte a fetei, afisati o fata amuzanta) sau jocuri de miscare (saltand copilul pe genunchi sau prin gadilat).

[…]

Ghid pentru parinti

Ghid pentru parinti

Asculta-ti copilul, invata sa recunosti sentimentele pe care le are si accepta-le;

Respecta-ti copilul, accepta-l asa cum este;

Laudă-l pentru ceva anume, punctat;

Nu il minti, explica-i lucrurile pe intelesul lui;

Copilul are nevoie de consecventa si reguli;

[…]

Tipologia partenerilor

Tipologia partenerilor

Tipologia partenerilor, lansată în 1977 de J.A.Lee identifică 6 tipuri de comportamente de relaţie erotică: Eroticul: caută un partener ideal şi crede că nu există mai multe persoane potivite pentru el, ci una singură. Se identifică mult cu partenerul, va încerca să afle cât mai multe despre acesta. Este fidel, monogam, însă din cauza curiozităţii şi entuziasmului nu este exclus să aibă o relaţie extraconjugală. Implicarea sexuală este de obicei timpurie.

[…]